Afgelopen zaterdag 19 november werd in zwembad De Vrolijkheid in Zwolle de Overijsselse Regio Minioren Club Meet gezwommen: een zwemwedstrijd voor de jeugdteams van de zwemverenigingen, waarbij de beste verenigingen per regio naar de landelijke finale mogen. Ook De Dinkel deed mee met 18 zwemmertjes uit de jeugdselectie. Onder luide aanmoedigingen van de trainers (Brigitte, Claudia en Marien), teamgenootjes en het publiek haalden de zwemmertjes het beste uit zichzelf naar boven! Er werden maar liefst 40 nieuwe persoonlijke records gezwommen!

De wedstrijd zelf bestaat uit een drietal estafettes en een aantal individuele onderdelen op 50 en 100 meter waarbij de beste resultaten meetellen voor de totale einduitslag. De jeugdselectie van De Dinkel was goed op dreef: na een tweede plaats op de gemengde estafette waren ze op bijna elke afstand in de top 3 terug te vinden! Tot op het eind bleven de jongens en meiden fantastisch bezig. Ook de afsluitende estafettes waren goed voor een tweede en vierde plek.

En dat harde zwemmen werd beloond: bij het bekend maken van de einduitslag bleek het Dinkelteam de beste van Overijssel te zijn en dat daarmee een plaats in de landelijke finale was behaald! Een topprestatie van deze jonge ploeg!

Regio Minioren Club Meet 19-11-2016