Op de Open Nederlandse Kampioenschappen afgelopen weekend in Hoofddorp heeft De Dinkel met een afvaardiging van maar liefst 20 zwemmers topprestaties neergezet. Maar liefst 19 finales werden er behaald, zowel individueel als estafettes en daarnaast werden veel persoonlijke records en een aantal clubrecords verbeterd.
De damesestafetteploeg bestaande uit (zie foto hieronder van links naar rechts) Loes Westerhof, Noortje Timmerman, Lonne Dijkhuis en Sterre Mooiweer (en in de ochtendseries met Eefje Slootweg) zetten een dijk van een tijd neer in de finale en tikten in prachtige splittijden verdiend als tweede aan. Ook de estafetteteams 4×50 vrije slag mixed, 4×50 wisselslag mixed, 4×100 vrij heren en 4×200 vrij heren en dames plaatsten zich voor de A-Finales.
Individueel behaalden 3 zwemmers een A-Finale. Op de 200 meter rugslag was het Sterre Mooiweer die met een fraai persoonlijk record (2.13.43)  na een spannende race knap 3e van Nederland werd.
Lonne Dijkhuis greep op de 100 meter schoolslag net naast het brons, maar kan met een prachtig persoonlijk record (1.10.85) terugkijken op een goed gezwommen finale. Ook Madelijne Schothans schopte het tot een A-Finale. Op de 200 meter schoolslag wist de eerstejaars senior zwemster haar beste tijd flink aan te scherpen en werd 5e in 2.35.35.
Tenslotte zwom Karst Boersma in de ochtendserie van de 1500 meter vrije slag in een scherp nieuw persoonlijk record (16.17.00) naar een mooie 5e plek bij de Nederlandse heren.
Trainers Linda Huisjes – v.d. Berg en Mathijs Ottink kunnen bijzonder tevreden terugkijken op een uitermate geslaagd ONK, waarbij naast de topprestaties ook de uitstekende teamsfeer en sterke breedte van de ploeg  genoemd mogen worden.de-dinkel-zilver-onk