Oud Dinkelzwemmer en -Olympiër en erelid Johan Kenkhuis (36) was te gast op de ouderavond van de zwemselectie van De Dinkel Denekamp (450 leden). Een Dorper Esch-zwembadrestaurant gevuld met zwemmers en ouders hingen aan zijn lippen. Johan vertelde over zijn carrière en alles wat daarbij kwam kijken. In zijn woonplaats Vriezenveen zat de zwemmer aan de top van zijn kunnen. Hij wilde doorgroeien en maakte als 15-jarige de keuze om te gaan trainen bij De Dinkel, toen óók al de topclub van Overijssel. Hij reisde hiervoor met zijn ouders bijna dagelijks vanuit Vriezenveen naar Denekamp, vanaf zijn zestiende per eigen brommer. Soms voor een training van drie kwartier! Het tekent de doorzetter Kenkhuis en andere topsporters. Vervolgens ging Johan naar Topzwemmen Amsterdam en nam deel aan de Olympische Spelen in 2000 (Sydney) en 2004 (Athene). Inmiddels heeft hij een eigen sportmanagement-bureau en kennen we hem o.a. als commentator bij Studio Sport. Johan is nog steeds razend enthousiast wat hij leerde bij zijn oude ‘cluppie’ en van het bevlogen trainerscorps. Hij vindt het fantastisch wat er ook nu onder verantwoordelijkheid van hoofdtrainster Linda Huisjes in Denekamp wordt gepresteerd. Johan ontving een cadeautje, maar deelde er ook een uit: binnenkort komt hij terug en geeft dan persoonlijk een training aan de selectie. Hij is het zwemmen natuurlijk niet verleerd, dus misschien neemt hij zijn eigen zwemspullen wel mee! (Foto: v.l.n.r. Gerrit Dijkhuis, Mathijs Ottink, Johan Kenkhuis, Rogier Becker, Linda Huisjes en Willy Hansen)