Op zondag 23 oktober heeft De Dinkel samen met EZC uit Enschede, ZC Losser uit Losser en OZ&PC uit Oldenzaal het eerste deel van de LAC (Lange Afstands Competitie) gezwommen in Denekamp.
Per leeftijdscategorie wordt gedurende het gehele seizoen een programma, passend bij leeftijd, gezwommen met lange afstanden. Onder andere de 400 vrij, 800 vrij, 1500 vrij en 200 en 400 wissel komen voor junioren en ouder aan bod. De LAC is door de KNZB opgezet om zwemmers te stimuleren ook langere afstanden te zwemmen. Zwemmers die alle afstanden in een seizoen zwemmen komen dan ook in aanmerking voor een medaille.
Voor de allerjongsten werd vandaag gestart met 200 vrij en voor de ouderen stond de 800 vrij op het programma. Ook moesten velen de 200 wissel zwemmen in dit 1e deel.
Bijna iedereen heeft een PR gezwommen op een van de afstanden die ze moesten zwemmen. Sven Kreikamp heeft met zijn eindtijd op de 200 wissel de grootste tijdsverbetering gezwommen. Hij heeft zijn tijd met 25% verbeterd naar 3.49.63.