Maar liefst 5 van de 6 teams kwamen dit weekend in actie in District Oost. Alleen heren 1 was een weekend vrij, zij zijn volgend weekend weer aan de beurt.
De jongens en meiden onder de 17 jaar begonnen in Rijssen op zaterdagmiddag hun wedstrijd. De tegenstander was direct erg fysiek aanwezig en De Dinkel moest erg wennen aan deze spelwijze. Dit resulteerde in veel tegendoelpunten in korte tijd. Desondanks werd er sterk verdedigd en ook aanvallend werd er goed samengespeeld. Helaas konden de 3 punten niet mee naar Denekamp.
In Dorper Esch begonnen zaterdagavond de jongens en meiden onder de 13 jaar aan hun wedstrijd tegen ZPC De Hof uit Markelo. Onder leiding van interim-coach Irma Berning lieten ze direct zien vol voor de winst te gaan, waardoor het in de eerste periode al 4-1 stond! De Hof wist terug te komen tot 5-4, maar spannender dan dit werd het niet. Het was een erg leuke wedstrijd die continu heen en weer ging. De jongens en meiden hebben erg goed samengespeeld en gingen volledig voor elke bal. Sanne Pleijhuis wist zelfs 2 keer te scoren, keeper Kees Kuipers stopte veel ballen en Sterre Wanink nam op een hele mooie manier het eerste doelpunt voor haar rekening! Eindstand: 17-10.
Hierna  volgde de wedstrijd De Dinkel < 15 jaar tegen OZ&PC uit Oldenzaal. Dit blijft een geduchte tegenstander voor De Dinkel, waar al vele malen, in welke categorie dan ook, van verloren is. Deze wedstrijd begon direct spannend, beide teams bleken erg aan elkaar gewaagd te zijn. Dit was ook op het scorebord te zien, steeds kwam er weer een gelijke stand te staan. Aan het eind van de 3e periode stond het maar liefst 8-8, de jongens en meiden uit Denekamp speelden een erg sterke wedstrijd. Het publiek, met Oldenzalers rechts en Denekampers links, werd ook steeds enthousiaster. Sara Bonnes wist in het laatste kwartje nog 9-8 te maken, maar helaas duurde de wedstrijd 2 minuten te lang. OZ&PC trok aan het langste eind door op het laatst de voorsprong niet meer uit handen te geven: 9-10.
In Vroomshoop nam Heren 2 het zaterdagavond op tegen het eerste van De Zandstuve. Ook deze wedstrijd begon spannend. Al snel stond er 2-2 op het scorebord, door 2 treffers van Twan Eshuis. In de 2e periode kon De Zandstuve uitlopen naar 5-2, maar in de 3e periode stond het alweer 6-6 door onder andere Niek Groener. De Zandstuve liep weer uit, en wederom wist De Dinkel terug te komen tot 9-9. In de laatste 10 seconden nam Stefan Bonnes het laatste doelpunt voor zijn rekening waardoor het 9-10 werd!
Alle wedstrijden van zaterdag waren gespeeld, maar op zondagavond rond half 6 reisde Dames 1 af naar Doetinchem om daar om 19.45u nog aan te treden. Een erg ongunstige tijd, wat er ook voor zorgde dat De Dinkel het met 7 spelers en dus zonder wissels moest doen. Met Marell Peters als vervanging uit de jeugd <17 was het team compleet. NDD, de tegenstander van zondag, is een compleet onbekend team voor De Dinkel, nooit eerder waren zij tegenstanders van elkaar. Daarom werd er afwachtend begonnen, om te zien wat voor vlees ze in de kuip hadden. De 1e periode werd gewonnen door NDD met 2-0. In de 2e periode hield De Dinkel de nul, maar kwam zelf moeizaam tot scoren. Pas in de 3e periode wist Marie-Claire Ottenhof het doel te vinden: 2-1. Aanvallend kwam De Dinkel goed uit de verf, een aantal keer ontstond er een overtalsituatie doordat de ze gewoonweg sneller waren dan hun directe tegenstander. Verdedigend was dit echter juist andersom, waardoor er ook voor NDD overtalsituaties ontstonden. De Denekampers misten in de afwerking de scherpte die NDD wel had, waardoor ze zelf weinig scoorden en in 40 seconden 2 doelpunten tegen kregen. Aan het eind van de 3e periode wist Judith Krabbe nog wel een mooie strafworp te versieren, die door Marie-Claire Ottenhof feilloos werd benut. Helaas was dit niet genoeg en werd het 6-2.

Volgende week spelen alleen de beide herenteams een uitwedstrijd:
Zaterdag 15 oktober
15.00u        VZ&PC                   – De Dinkel Heren 1                  in Vriezenveen
17.15u        De Veene               – De Dinkel Heren 2                  in Almelo