Zaterdag 24 september werd voor de 11e keer in samenwerking met CIOS Arnhem de Nationale Miniorendag gehouden in Sportcentrum Valkenhuizen. De beste miniorenzwemmers van Nederland van het afgelopen seizoen werden uitgenodigd door de KNZB om deel te nemen aan deze officiële jaarlijkse talentendag, vol informatie en actie.

Van De Dinkel hadden Tiede en Yke Groener, Eline Lutters en Milan Lucas zich onder de snelste miniorenzwemmers van het vorige seizoen in hun leeftijdscategorie gezwommen en werden dus door de KNZB uitgenodigd. Samen met hun ouders en trainer Marien Willeme gingen ze zaterdagochtend vroeg richting Arnhem voor deze bijzondere dag.

In de ochtend was er voor ouders en trainers een interactieve sessie door YoungWorks over talentontwikkeling. De kinderen werden intussen door de enthousiaste CIOS studenten met verschillende sport- en speloefeningen bezig gehouden in de sporthallen.
Na de lunch werden de groepen verdeeld over de diverse zalen en verzorgden Kim Busch, Marcel Schouten en Ben Schwietert (Rio 2016) de clinics in het zwembad en hadden de zwemmers de mogelijkheid om hen het hemd van het lijf te vragen. Ook kregen ze nog een kennismaking met atletische vorming.

Voor de trainers en ouders was er een gezamenlijke workshop over het omgaan met positief coachen, en was er een workshop voor ouders over het belang van goede voeding. Hierbij werden de ouders ook uitgedaagd om actief mee te doen en bijvoorbeeld een sportdrank te maken.
De trainers hadden een sessie over het verbeteren van techniek bij jonge zwemmers. Hierbij werden de ouders ook uitgedaagd om actief mee te doen en bijvoorbeeld een sportdrank te maken.

Na afloop was er natuurlijk ruimte voor foto’s en handtekeningen van Kim Busch, Marcel Schouten en Ben Schwietert.

Het was een mooie dag vol informatie, sport en spel. Voor Yke was het dit jaar de laatste keer dat ze mee mocht (vanaf komend jaar valt ze onder de junioren1), maar Tiede, Eline en Milan hopen volgend jaar weer op een uitnodiging voor deze bijzondere dag.