De zwemcompetitie wordt door de KNZB georganiseerd met als doelstelling dat alle zwemverenigingen deel kunnen nemen aan deze competitie, zodat zij zich als team kunnen meten met andere verenigingen van min of meer gelijke sterkte.
De Dinkel zwemt met 2 teams in de landelijke competitie. Team 1 zwemt in de hoofdcompetitie en team 2 in de landelijke C-klasse. In beide klassen zwemmen meerdere leeftijden en hebben ieder eigen afstanden en slagen.

Op zaterdag 1 oktober werd door Orca uit Leeuwarden, ZPC Hoogeveen uit Hoogeveen en De Dinkel 1 uit Denekamp het 1e deel van de hoofdcompetitie van  de Nationale Zwemcompetitie gezwommen.
De Dinkel 1 ging van al direct goed van start en zwom in het 1e programma de 4 x 200 vrij een NJJK limiet met de dames Soraya Rakers, Joy van Dieren, Puck Koopman en Marieke Lenderink.
Ook na deze start werden er meerdere PR’s gezwommen en overtrof het team de inschrijftijd ruim!
Sterre Mooiweer verbeterde het CR voor 18 jarigen op de 50 rug naar 30.18 seconden. De 4 x 100 wissel dames met Noortje Timmerman, Lonne Dijkhuis, Sterre Mooiweer en Loes Westerhof hebben het clubrecord verbroken naar 4.18.34.
Dennis Kamps, Sterre Mooiweer en Noortje Timmerman hebben een of meerdere NK limieten gehaald of verbeterd.

De Dinkel 2 mocht op zondag 2 oktober in Almelo de strijd aangaan met ZPC De Hof uit Markelo en ZPC De Veene uit Almelo. De Dinkel 2 heeft geweldig hard gezwommen!
Eefje Slootweg heeft de NK limiet op de 100 wissel behaald. De Dinkel 2 heeft 5664,39 punten bij elkaar gezwommen. Dit is een fantastisch  resultaat van dit 2e team!
Kars Gelevert heeft de grootste tijdsverbetering gezwommen. Hij heeft zijn tijd op de 50 rug met 23% verbeterd naar 47.50 seconden.

Allen gefeliciteerd met jullie fantastische prestaties!