Dit weekend werd er ook weer fanatiek waterpolo gespeeld.

Op zaterdag gingen de jongens en meisjes van onder 13 de strijd aan met de jongens en meisjes van De IJssel in Deventer. Er werd zeer goed samen gespeeld en de beide teams gingen gelijk op. Onder 13 had ook een paar snelle en mooie acties! Uiteindelijk werd het helaas 6-0 en bleven de punten in Deventer.

Het gloednieuwe onder de 17-team ging met veel zelfvertrouwen te water in Borne, met invaller Riduan Boersma uit team onder 15. In het eerste kwartje viel er al snel een tegendoelpunt. In het 3de kwartje viel het eerste doelpunt voor De Dinkel. Sem Ribberink heeft uiteindelijk 2 keer gescoord. Ook hier kon De Dinkel helaas de punten niet meenemen naar Denekamp.

Heren 1 van de Dinkel ging ten strijde in Vroomshoop. Bouke Kroeze maakte het eerste doelpunt. Eigenlijk was het in het begin al wel duidelijk dat ze beter waren dan de tegenstanders. In het 1ste kwartje stonden de heren al voor met 4-0. Peter Swensson scoorde twee keer en verdedigde goed. Met een eindstand van 3-13 namen de heren hier de punten wel mee naar Denekamp!

Op zondag gingen er twee team de strijd aan in het water
Onder 15 ging de strijd aan in het eigen bad tegen Schuurman BZC. De wedstrijd ging heel erg gelijk op, na de 2de periode stonden ze 3-2 voor. In de 3de periode 4-4 en daarna ging de uitploeg er uiteindelijk toch nog overheen met 4-6.

En ook Dames van de Dinkel gingen met veel zelfvertrouwen te water. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Marell Peters, mooi in het hoekje. De dames lieten zien dat ze ervoor wilden spelen en de scheids bestrafte dan ook veel fouten van de tegenstanders. Er was vaak sprake van overtal situaties en deze zijn goed benut. De verdediging was erg sterk, er werd goed samengespeeld en er was sprake van een goede communicatie. Coach Jan Heinrich keek tevreden toe hoe zijn team de volle winst pakte met 11-4. De doelpunten waren verdeeld: er werd gescoord door Marie-Claire Ottenhof, Joy Bekker, Judith Krabbé, Pien Doevelaar en Marell Peters.

Wedstrijdschema zaterdag 01 oktober:

EZC CG1                  –              De Dinkel CG1          17:30        Het Slagman Enschede
De Dinkel BG1           –              VZ&PC BG1              18:00        Dorper Esch Denekamp
De Dinkel H2             –              VZ&PC H4                18:45        Dorper Esch Denekamp
De Dinkel H1             –              De Zandstuve H1       19:30        Dorper Esch Denekamp
De Dinkel Da1           –              EZC Da3                  20:15        Dorper Esch Denekamp