Afgelopen weekend hadden bijna alle waterpoloteams van De Dinkel een competitiewedstrijd op het programma staan. Te beginnen met het nieuwe gemengde jeugdteam onder de 17 jaar. Zij begonnen in Nijverdal tegen het Ravijn aan hun eerste wedstrijd van dit seizoen. Dit team, bestaande uit Inge Heijdens, Marell Peters, Teun Masseling, Kris Bergsma, Naomi Scheggetman, Lynn Willemsen, Sem Ribberink en Tim Teders, wordt geleid door Maarten Rinket en Walter Wigger (foto). Het team is dit seizoen nieuw opgebouwd uit jeugdspelers en speelsters uit het oude dames 2. Het Ravijn, bekend om zijn hoge spelniveau, was duidelijk een maatje te groot voor dit Dinkelteam. Tim Teders wist nog wel een doelpunt mee te pikken, maar de drie punten bleven in Nijverdal.

Vervolgens doken de jongens en meiden onder de 13 jaar in Dorper Esch in het water tegen Scholtenhagen uit Haaksbergen. Met veel publiek aan de kant begonnen ze enthousiast aan de wedstrijd. Het werd snel 1-1, maar spannender werd het helaas niet. De Denekampse jongens en meiden moesten hun meerdere erkennen in Scholtenhagen, dat er met een 8-2 wist vandoor ging.

Het derde jeugdteam van De Dinkel nam het daarna op tegen VKC uit Tubbergen. De wedstrijd begon stroef, de uitploeg wist in het eerste kwartje één keer te scoren. De Dinkel creëerde heel veel kansen, maar wist deze niet altijd te benutten waardoor het in het tweede kwartje ‘slechts’ 4-1. Vanaf toen werd VKC moe en kon De Dinkel veel scoren. Met doelpunten van onder andere Sara Bonnes, Rachel Hampsink, Meike den Elzen en Femke Groener werd de eindstand 11-2.

De laatste thuiswedstrijd van zaterdag was die tussen Dames 1 en De Spreng uit Brummen. Vorig seizoen was dit tot twee keer toe een lastige fysieke tegenstander, wat altijd resulteerde in veel persoonlijke fouten. Vanaf het eerste fluitsignaal was ook deze zaterdag de toon gezet. De Spreng begon direct fysiek en liet zien dat het niet altijd voor de bal ging. Hierdoor kwam De Dinkel moeilijk tot aanvallen, omdat ook de scheidsrechter veel liet gebeuren. Judith Krabbe kwam in het eerste kwartje vrij door, waar na een mooie pass van Marie-Claire Ottenhof de 1-2 werd gemaakt. Nog een pass van Marie-Claire kwam perfect op de hand van Pien Doevelaar, die het laatste doelpunt van de wedstrijd voor haar rekening nam. De Dinkel verloor met 4-8.

Op zaterdagavond werd de laatste wedstrijd voor De Dinkel gespeeld. Heren 1 kwam in Losser in actie tegen het derde herenteam. Heren 1, eerder uitkomend in de 1e klasse, spelen voor het eerst weer in de laagste klasse en dit was ook duidelijk te merken in Losser. Al in het tweede kwartje stond er 1-9 op het scorebord, onder andere door Sil Koedijk, Bas in het Veld en Bouke Kroeze. Losser kon iets terugdoen tot 4-10 maar verder liet De Dinkel het niet komen. Zoals gehoopt namen ze de winst mee naar Denekamp met een eindstand van 5-18.

Volgende week spelen de volgende teams (ook te vinden op knzb.nl bij ‘waterpolocompetitie’):
Zaterdag 24 september
18.15u             WS Twente                   –          De Dinkel < 17                       in Hengelo
18.30u             WZC-De IJssel             –          De Dinkel < 13                       in Deventer
20.05u             De Zandstuve              –          De Dinkel Heren 2                  in Vriezenveen
Zondag 25 september
17.00u             De Dinkel < 15           –          Schuurman BZC                       Dorper Esch
17.00u             ZPC De Hof                 –          De Dinkel Dames 1                 in Markelo