De jeugdselectie van De Dinkel zwom afgelopen zaterdag 17 september in Oldenzaal de eerste wedstrijd in het Minioren en Junioren Circuit. Onder begeleiding van Brigitte, Peter en Sabine werden er goede prestaties neergezet! De 27 jongens en meisjes waren zeer vaak op het podium te zien:

  • Brons: Matijn Bodde, Anne ter Braak, Thijn Ekkelboom (2x), Nikki Gelevert, Laurien Gliese-Slooijer, Daniël Heitbrink, Marit Westerhof
  • Zilver: Matijn Bodde, Nienke Brouwer (2x), Niki Gelevert, Eline Lutters, Wies Ruinemans,
  • Goud: Tiede Groener (2x), Yke Groener (3x), Pien Hemmelder (2x), Sven Kreikamp, Milan Lucas (2x), Eline Lutters, Lynn Wennink (2x)

Ook de estafette 4 x 50m vrije slag bij de meisjes van 10 jaar en jonger werd door de Dinkel gewonnen!

Al met al een zeer goed gezwommen wedstrijd waarbij ook nog 69x een nieuw persoonlijk record werd geklokt. De grootste tijdverbetering kwam dit keer op naam van Sven Kreikamp, die zijn tijd op de 50m. vlinderslag met bijna 19 seconden verbeterde, naar een nieuwe tijd van 56.48!

Zondag 18 september heeft een groep van 19 zwemmertjes uit de instroomselectie de eerste wedstrijd van dit seizoen gezwommen. In het Slagman in Enschede werden de jongens en meisjes begeleid door Silke, Danique en Ellen en natuurlijk werden ze flink aangemoedigd door de meegereisde supporters. Voor de meeste zwemmertjes was dit zelfs de allereerste zwemwedstrijd.

En dat aanmoedigen heeft gewerkt! Deze Dinkeltjes behaalden ereplaatsen:

  • Derde plaats: Jordi Berning, Sam Leverink, Senna Soethof
  • Tweede plaats: Bram ter Braak (2x), Jort Gelevert, Thijs Groener, Femke Steunebrink, Milan Veelders
  • Eerste plaats Sam Leverink, Milan Veelders (2x)

Ook wisten alle Dinkeltjes één, twee of zelfs drie persoonlijke records te zwemmen! De grootste tijdverbetering was dit keer voor Yvette Berning. Zij wist haar tijd op de 25m. vrije slag met maar liefst 7 seconden te verbeteren naar een nieuwe tijd van 31.04!

Ter herinnering kregen alle zwemmertjes een herinneringsmedaille.