Afgelopen zaterdag rondde De Dinkel Denekamp in Amsterdam de Nederlandse zwemcompetitie af met een schitterende tweede plek, achter PSV Eindhoven. De sfeer in de ploeg is geweldig  en de zwemmers uit het dorpje Denekamp horen bij de absolute top. En dat doen ze inmiddels al decennialang! De Dinkel heeft 450 leden, waaronder ook een groep van Aveleijn, de Dinkelratten. Liefst 110 vrijwilligers spelen een iets minder zichtbare maar enthousiaste én zeer belangrijke rol. Een gemotiveerde selectie van 45 zwemmers en zwemsters haalde in de slotwedstrijd nog eens alles uit de kast en zo werd de best presterende club van Overijssel ook bijna de beste van ons land.
Tijdens deze finaleronde werden ook de NK estafettes gezwommen. Ook hier waren de Dinkeldames goed op dreef.  Twee keer brons: op de 4×100 m vrije slag en op de 4x 200m vrije slag.
Sterre Mooiweer, Loes Westerhof, Silke oude Weernink en Marlies Reinders zwommen een tijd van 3.59.33 min. op de 4×100 m vrije slag. Op de 4×200 m vrije slag zwommen Sterre Mooiweer, Janneke Lenderink, Marlies Reinders en Silke oude Weernink een tijd van 8.47.72 min. Tenslotte nog een mooie zilveren plak voor de dames Noortje Timmerman, Lonne Dijkhuis, Sterre Mooiweer en Marlies Reinders op de 4x 100m wisselslag in een tijd van 4.20.06 min.
Foto 1 26-06-16
Foto 2 26-06-16