Op zaterdag en zondag 11 en 12 juni werd de Overijsselse Miniorenfinale gezwommen in het Twentebad in Hengelo. Het afgelopen jaar konden de zwemmers zich in vijf voorrondes hiervoor plaatsen. Per afstand mogen de 18 beste zwemmers van Overijssel (in de van leeftijd 8 – 11 jaar) uitkomen. Een spannend weekend waarin de beste zwemmers van 16 Overijsselse clubs streden om de ereplaatsen. Van De Dinkel hadden 19 zwemmers zich via de voorrondes geplaatst voor deze miniorenfinale. Het mogen meedoen aan deze finale was al een mooie prestatie.
In totaal werden er door De Dinkel 18 medailles behaald: 8x goud, 5x zilver en 5x brons. Daarmee werden ze eerste in het medailleklassement, gevolgd door WS Twente (Hengelo) op de tweede, en Deltasteur (Kampen) op de derde plaats.
Bij de meisjes minioren 3 (8 jaar) behaalde Lynn Wennink zilver op de 50m vlinderslag. Tiede Groener haalde bij de jongens (7-9 jaar) maar liefst vijf keer het podium: 3x goud (100m rug, 100m vrij en 100m wissel), 1x zilver (50m vlinder) en 1x brons (100m school). Bij de meisjes minioren 4 (9 jaar) zwom Eline Lutters drie maal naar goud (50m vlinder, 100m vrij en 100m rug) en een maal naar zilver (200m wisselslag). Milan Lucas zwom bij de jongens minioren 4 op de 200m wisselslag naar de tweede plaats. Op de 100m vrij en 100m schoolslag behaalde hij de bronzen medaille. Bij de meisjes minioren 5 zwom Yke Groener in zeer snelle tijden naar twee keer goud (200m wissel, 400m vrij), een keer zilver (100m rug) en twee keer brons (100m vrij, 100m vlinder).
Laurien Gliese-Slooijer zwom dit weekend naar de grootste tijdverbetering. Ze zwom de 100m schoolslag 11 seconden sneller dan haar oude persoonlijk record.
Fantastische prestaties van deze jonge zwemmers. De trainers kunnen trots zijn op deze resultaten.