london-header

Na schitterende resultaten van een kleine delegatie bij het Open Nederlandse Master Kampioenschap te Eindhoven wordt er nu volop getraind in Denekamp (25 m bad) en het naburige Nordhorn (50 meter bad).

Training

In Londen zullen de wedstrijden worden gehouden in twee baden. Het olympisch bad/pool 1 (50 m bad met 10 banen) en het inzwembad / pool 2 (50 m en 8 banen). Ben je ingedeeld in pool 1 dan zwem je met publiek en scorebord en uiteraard en fantastische ambiance. Pool 2 kent alleen het bad zonder alle randvoorwaarden. Doordat de organisatie het inzwembad ook als wedstrijdbad gebruikt, betekent dit dat er niet of nauwelijks kan worden ingezwommen. Vervelend want juist op latere leeftijd duurt het langer voordat “de motor op temperatuur” is. Wil je inzwemmen dan dien je ’s ochtends om 06.30 uur te water te gaan en dan heb je ook nog beperkt tijd. Kijk je op het zwemprogramma en zie je achter je zwemnummer Pool I/II staan dan start je resp. in het Olympisch bad of het inzwembad. Ook worden toeschouwers maar beperkt toegelaten en worden sporters die gezwommen hebben verzocht het bad te verlaten! Al met al voor sporters minder prettige omstandigheden. Gelukkig heeft de Dinkelorganisatie het beter voor elkaar. De tickets voor vlieg- en treinreizen zijn geboekt alsmede de accommodatie. (New Cross Inn 323 A New Cross Road SE 14 6AS London UK) zo’n 25 min. met de metro verwijderd van het Aquacentre Grote dank gaat uit naar Patricia Strohm en Karin Hidding (org.) en de kledingcommissie (Franca Willeme & Natasja Linderhof). Uiteraard komt het gehele EK voor eigen rekening!

De eerste delegatie van de Masterafdeling van de Dinkel zal maandag 23 mei a.s. afreizen. Zij zullen kwartier gaan maken en het olympische bad verkennen. De grootste groep zal woensdag nareizen!

Woensdag zal onze jongste deelnemer Silke oude Weernink haar opwachting maken bij het EK. Op de 200 m wisselslag zal ze trachten bij de eerste tien te eindigen! We zullen haar en de rest van de masters kunnen volgen via de live streams van LEN EUROPEAN AQUATICS

Elke dag starten de wedstrijden om 07.30 uur. De gehele dag wordt er dan doorgezwommen volgens een strak schema. Op woensdag, donderdag en zondag tot 20.00 uur, maar op vrijdag en zaterdag maar liefst tot 23.45 uur, omdat dan de estafettes zullen worden gezwommen. De Dinkel laat 12 estafette starts zien waarbij aangetekend moet worden dat het kwartet in de leeftijdsklasse 100-120 als eerste geplaatst is, dit belooft iets! Vier jaar terug werd het kwartet wereldkampioen, maar nu zijn we vier jaar verder met opnieuw kansen, maar ook andere en nieuwe tegenstanders! Ook het team met Tjakko Ruinemans (zie foto) in de leeftijdsklasse 200-240 zal er vol voor gaan, want Tjakko liet vier jaar terug zijn team in “het hemdje staan” door te vroeg te starten, waarop diskwalificatie volgde. Hij is gebrand op rehabilitatie wat hij benadrukte door prima resultaten neer te zetten bij de vorige week gehouden pinksterwedstrijden te Nordhorn (Dld).

DINKEL Pfingst 2016_8833 Journee

Op de individuele nummers zijn: Karin Hidding 50 m school (2), Marlies Reinders 100, 200 en 400m (1,1,4), Anique Willeme 200 m vlinder (5), Jeanne Petitie (9) en Tjakko Ruinemans 100 m vrije slag en 100 m rugslag (7,7) volop in de race voor een medaille (getallen geven plaatsing aan) Uiteraard zijn er altijd verassingen!

Op bijgaande foto zien we de bijna complete EK-ploeg.

Londen EK-foto

Net als vier jaar geleden (WK-Riccione) heeft de sponsor Pinkpop de ploeg geheel in een nieuwe outfit gestoken, waarvoor we deze organisatie dan ook hartelijk danken.
We wensen alle EK- deelnemers veel succes in Londen.
Startlijsten en Resultaten / uitslagen zijn te bekijken op de officiële site.