london-header
Een grote ploeg Dinkelmasters zal de laatste week van mei afreizen naar Londen om deel te nemen aan de Europese Masterkampioenschappen in het Olympische Aquacentre. Al in september 2015 werden de eerste stappen gezet. Tijdens een Masterhappening te Oldenzaal werden gele badeendjes als “lifters” meegenomen door fanatieke geocachers. Deze “eendjes” zullen hopelijk eind mei in Londen aankomen.

Vanaf dat moment werd er gesproken over The Road to Londen. In de tussentijd werd er deelgenomen aan een aantal wedstrijden. Deels om het eigen niveau te bewaken en te bekijken waarop in Londen zou kunnen worden gestart. Ook werd de reis (vliegtuig en trein) en de accommodatie vastgelegd. Helaas kwam niet iedereen blessurevrij door deze periode. Rogier Becker, Anja Tijink, Karin Rikhof en Gudo Hemeltjen werden geplaagd door lichamelijk ongemak, waarvan het zeker is dat helaas voor haar Karin Rikhof definitief niet zal starten ! In de voorjaarsvakantie kon worden ingeschreven voor het EK.

Normaal gesproken een procedure waar je gedurende een aantal weken in alle rust kunt bepalen wanneer en welk nummer je wilt zwemmen. Nu was tot overmaat van ramp na drie dagen al het limiet m.b.t. het aantal inschrijvingen ( 11000 starts) bereikt, ondanks de zeer hoge inschrijfkosten ( €73 voor twee starts). Sporters die de reis en overnachtingen al geboekt hadden kwamen van een koude kermis thuis, want er kon niet meer worden aangemeld. Het was zo dat niet de snelste zwemmers(-sters) in Londen zouden starten ,maar mensen die het snelst gereageerd hadden! Het regende klachten richting organisatie ( notabene dezelfde die de olympische Spelen georganiseerd hebben) en de Europese zwembond LEN. Zij hebben zich de klachten aangetrokken en het inzwem-bad ook beschikbaar gesteld als wedstrijd-bad ,waardoor er extra starts gecreëerd konden worden, waardoor alle Dinkelmasters alsnog kunnen starten. Ondertussen werd er ook gekeken naar gezamenlijke kleding. Er zijn inmiddels trainingspakken uitgezocht en gepast, maar daarover later meer!

Afgelopen weekend heeft een kleine afvaardiging van de Mastersploeg deelgenomen aan de Open Nederlandse Master kampioenschappen in het schitterende Pieter van den Hoogeband bad te Eindhoven. Marlies Reinders zwom notabene op haar verjaardag naar de titel in een nieuw Nederlands masterrecord op de 400 meter vrije slag (4.39.83), daarnaast viel haar ook goud ten deel op de 100 m vrije slag. Een fantastisch verjaardagscadeau! Silke oude Weernink en Anique Willeme zwommen de loodzware 200 m vlinderslag. Beiden scoorden goud waarbij Silke ook nog naar een kampioenschapsrecord zwom! Silke tenslotte zwom ook naar goud op de 100 m vrije slag in haar leeftijdsklasse. Als deze resultaten de opmaat zijn voor Londen dan belooft dit nog iets te worden!

silke-marlies-anique-masterkampioenschappen

(v.l.n.r. Silke oude Weernink, Marlies Reinders en Anique Willeme)
G.H.