Op zaterdag 23 april vertrok een zeer gemotiveerde ploeg jeugdselectie zwemmers naar zwembad Vondersweijde in Oldenzaal voor de laatste voorronde van het MiniorenCircuit. Onder leiding van Lieke, Marien en Peter en met luide aanmoedigingen van het meegereisde publiek zetten de 23 zwemmers hun beste beentje voor. En dat is zeker gelukt! Op bijna alle afstanden stonden de Dinkelzwemmertjes op het podium. En 3x was het podium zelfs geheel voor de Dinkel!

Een overzicht van de medaillewinnaars:
Goud: Lynn Wennink (2x), Eline Lutters (2x), Milan Lucas (2x), Yke Groener (2x), Tiede Groener
Zilver: Laurien Gliese-Slooijer (2x), Tiede Groener, Hanne Olde Dubbelink (2x), Kars Gelevert
Brons: Lieke Agterbos, Kars Gelevert, Thijn Ekkelboom, Pleun Westerhof, Sophie Voeten (2x), India Segerink

Dat zwemmen ook een teamsport is, werd door De Dinkel maar eens bewezen. Sophie Voeten werd tijdens haar eerste 200 m. vlinderslag de hele race luidkeels aangemoedigd door alle Dinkeltjes en zwom hierdoor een hele mooie tijd van 4:09.23! Degene met de grootste verbetering van de dag was dit keer Merle Postel, die haar tijd op de 100 m. rugslag met 10 seconden verbeterde.

Met deze wedstrijd werden de laatste voorronde van het MiniorenCircuit gezwommen. In juni wordt het Circuit afgesloten met de Overijsselse Kampioenschappen. Hopelijk zien we daar vele Dinkelzwemmertjes meezwemmen!