Door een groei van de selectie zijn we in het seizoen 2012-2013 gestart met een 2e competitieploeg. Een nieuwe ploeg moet onderin starten, dus district oost 3e klasse. Na een kampioenschap en dus promotie werd het seizoen 2013-2014 afgesloten in de 2e klasse met een 2e plaats en promotie naar district Oost 1ste klasse. Het hoogste op district niveau.
Vorig seizoen zijn we 4e geƫindigd in de eerste klasse en dit jaar ging het boven verwachting. Begin oktober startte de hoofdklasse ploeg in Denekamp met een zeer knappe en verrassende 3eplaats. Aangezien de 2e ploeg net zo serieus wordt aangepakt qua trainingsarbeid en periodisering was het de dag erna afwachten wat dit zou opleveren. Het resultaat, een geweldige 1steplaats in district Oost 1ste klasse. Bij de trainers begon het al te kriebelen, zit er promotie in naar de landelijke C- klasse? Een klasse waarin alleen grote clubs als WVZ, The Haege en Trivia met een 2e ploeg uitkomen.
Na de winst van de 1ste ronde volgde winst in 2e, 3e en 4e ronde. Met een voorsprong van 535 seconde (op een totaal van 25240 sec) kon het bijna niet meer mis gaan.

In een vol Dorper Esch werd er vanmiddag gestreden voor de promotie. Het bad was volledig opgebouwd incl. muziek. De complete ploeg van 39 zwemmers wist exact wat de bedoeling was. 5 Zwemmers werden gespaard ivm de finaleronde van de 1ste ploeg, waar zij nog voor de nodige secondes kunnen zwemmen. Maar de breedte van de ploeg, wat zo tekenend is voor deze groep, heeft het perfect opgevangen. De wedstrijd werd gestart met een recordpoging 10x100m bc dames senioren. Een Overijssels en clubrecord uit 1990 werd verpulverd en leverde zelfs de 5e tijd ooit op, op de eeuwe ranglijst landelijk gezien. Na een stevige wedstrijd werd het rond 17.15 uur duidelijk, we waren wederom sneller dan de inschrijftijd en dik eerste deze ronde. Dus alle 5 rondes gewonnen en kampioen van District Oost 1ste klasse.
De kampioenen werden direct gehuldigd door het bestuur en CTZ en de trainers moesten er ook aan geloven. Dit gebeurde met de traditionele duik!

Ga naar fotoboek