Van woensdag 6 t/m zondag 10 april werd in Eindhoven de Swimcup in combinatie met de Open Nederlandse Kampioenschappen Lange Baan gehouden. Het programma voor de zwemmers werd precies zoals het in Rio de Janeiro gezwommen gaat worden. Met de finales laat op de avond.

De Dinkel was hier vertegenwoordigd met een grote groep van 20 zwemmers en tussen nationale en internationale topzwemmers werd hier een fantastisch eindresultaat neergezet.
Om de aanvangstijden bij de Olympische Spelen in Rio aankomende zomer na te bootsen werden de series om 12.00 uur gezwommen, B/C/D-finales om 19.00 uur en A-finales om 21.00 uur ’s avonds.

Het toernooi werd gehouden over 5 dagen en de Dinkel zwemmers en trainers inclusief verzorgingsploeg bivakkeerden deze periode in Eersel. Ondanks de lange duur van het toernooi en de late tijdstippen waarop soms gezwommen moest worden, werden er uitstekende resultaten behaald met heel veel tijdsverbeteringen en goed opgebouwde races. De series in de ochtend resulteerden uiteindelijk in maar liefst 26 finaleplaatsen.

Karst Boersma bereikte op de 1500 meter vrije slag de A-Finale en werd hier in een overtuigend gezwommen strijd 4e Nederlandse heer. Ook Sterre Mooiweer zwom zich in de A-Finale op de 200 meter rugslag en tikte hier na een sterke race als 4e van Nederland aan.
Naast de 2 A-finales werden er 24 B-, C-, en D-finales behaald. Ook in deze finales werden mooie resultaten en nieuwe persoonlijke records neergezet. Dientengevolge konden dan ook vele clubrecords genoteerd worden : Sterre Mooiweer (6x), Karst Boersma (4x), Dennis Kamps (3x), Mathilde Stolmeijer (1x), Loes Westerhof (1x), Laura Rolink (1x) en Kiki Koopman (1x).

Trainers Linda Huisjes- v.d. Berg en Mathijs Ottink kijken met volle tevredenheid terug op een zwaar, maar geweldig gezwommen Swimcup/ONK, waarbij de geweldige teamsfeer binnen de groep zeker niet ongenoemd mag blijven! In totaal werden maar liefst 76 persoonlijke records gezwommen. Mathilde Stolmeijer verbeterde har tijd op de 200m. rugcrawl van 2.34.37 naar4 2.25.18!

De komende maanden zal het vizier gericht zijn op de Finaleronde van de Nationale Zwemcompetitie in de Hoofdklasse eind juni in Amsterdam. De strijd om het landskampioenschap zal hier dan ook door de Dinkel vol vertrouwen worden aangegaan.