Afgelopen zaterdag 2 april was zwembad De Dorper Esch het strijdtoneel voor het vierde deel van de Jeugd Vijf Kamp. Aan deze wedstrijdenreeks doen vier verenigingen mee: De Veene (Almelo), EZC (Enschede), OZ&PC (Oldenzaal) en De Dinkel en in elke wedstrijd worden andere afstanden gezwommen. In dit vierde deel ging het om de 100m rugslag en de 100m wisselslag. Van De Dinkel deden 20 zwemmers uit de jeugd- en instroomselectie mee.

In de klasse heren 11 jaar en ouder zwom Daniƫl Heitbrink op beide afstanden naar twee nieuwe persoonlijke records. Bij de jongens van 10 jaar en jonger deed De Dinkel goede zaken. De eerste drie plaatsen op de rugslag waren voor Milan Lucas, Tiede Groener en Thijn Ekkelboom. En bij de wisselslag werd Milan eerste en Thijn tweede.

Bij de meisjes van 10 jaar en jonger was Yke Groener op beide afstanden de snelste. Daarnaast zwommen India Segerink op rugslag en Hanne Olde Dubbelink op de wisselslag naar de derde plek.

De grootste tijdverbetering kwam deze wedstrijd op naam van Jordi Berning. Hij zwom op de 100m rugslag maar liefst 51 seconden sneller dan zijn vorige tijd!