De Swim Cup in Eindhoven van 6 tot en met 10 april 2016 heeft dit jaar een Olympisch tintjeDe 12e editie van de Swim Cup, die traditiegetrouw in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion plaatsvindt, staat helemaal in het teken van de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. Het programma voor de zwemmers wordt precies zoals het in Rio de Janeiro gezwommen wordt, wat inhoudt dat finales laat op de avond worden gezwommen. Het belooft een spectaculair evenement te worden met nationale en internationale toppers, waaronder wereldkampioenen en Olympische medaillewinnaars. Zij strijden voor de eer en de limieten. De Swimcup is tevens het Nationaal Kampioenschap en De Dinkel Denekamp (450 leden) is present met liefst 20 deelnemers! De volgende heren verschijnen aan de start: Karst Boersma, Koen Brummelaar, Jeroen Gijselaar, Dennis Kamps en Rense Loohuis.
De dames: Lonne Dijkhuis, Anouk Knippers, Kiki Koopman, Sterre Mooiweer, Silke Oude Weernink, Laura Rolink, Myrna Schasfoort, Eefje Slootweg, Mathilde Stolmeijer, Noortje Timmerman, Danique Wagenvoort, Julia Weustink, Loes Westerhof en Laurette van de Woning.
Onder leiding van Dinkel-trainers Linda Huisjes-van den Berg en Mathijs Ottink gaan ze ervoor!
De Dinkelzwemmers zijn te volgen via de volgende link: http://swimcup.nl/live-timing/