Onder leiding van Linda Huisjes, Rogier Becker en Mathijs Ottink is een groep van 38 zwemmers  op zondag 20 maart naar Enschede gegaan om daar de 4e ronde van de Nationale Zwemcompetitie in de 1e klasse van Regio Oost te zwemmen. Dit team, bestaande uit minioren, junioren, jeugd en senioren zwemmers  zwom ook dit keer weer zowel korte als middellange afstanden. De gezwommen afstanden en slagen zijn afhankelijk van leeftijd en worden door de KNZB landelijk vastgesteld.
Het is De Dinkel 2 gelukt hun, toch al zeer sterke koppositie in de 1e Regio Oost klasse, vast te behouden en zelfs te vergroten!  “Een topprestatie van deze zwemploeg van De Dinkel “ aldus hoofdtrainster Linda Huisjes.
Er zijn in totaal 30 persoonlijke records gezwommen. Waarbij Noël Derks de grootste tijdsverbetering heeft gezwommen op de 100 school. Hij heeft zijn tijd met 15% verbeterd naar 1.23.20.
Met veel vertrouwen zien de trainers de laatste ronde op 17 april tegemoet. Het ziet er naar uit dat De Dinkel 2 de kampioen van deze 1e Regio Klasse Oost gaat worden.  De 5e ronde zal daarin zeker nog meespelen maar de verwachting is dat promotie naar de landelijke C klasse een feit is en het kampioenschap dan kan worden gevierd!