De Dinkel Denekamp (450 leden/110 vrijwilligers) organiseerde met de KNZB in zwembad Dorper Esch de Dinkellandse schoolzwemkampioenschappen. Het was weer een gezellige volle bak in een luidruchtige maar super-enthousiaste sfeer. Alle scholen van Dinkelland waren uitgenodigd. 175  kinderen van tien scholen zwommen mee, eerlijk verdeeld naar leeftijd en het aantal zwemclubleden. Het evenement werd begeleid door officiële tijdwaarnemers en vrijwilligers van De Dinkel Denekamp .
 
Vanaf de bomvolle tribunes zagen ouders, vriendjes en leerkrachten een spectaculaire strijd. Meegekomen kinderen konden behalve juichen, zich ook vermaken in het naastgelegen recreatiebassin. Het toernooi werd gewonnen door de Alexanderschool team 1 en de tweede plek was voor de Mariaschool Beuningen, met team 1. Derde werd de Kerkewei team 1 uit Rossum. Deze drie teams mogen meedoen aan de regionale Kampioenschappen op 21 mei in Zwolle. Eigenlijk waren alle kinderen winnaar want ze kregen een echte medaille mét een officiële, handgeschreven oorkonde!
Klik op de foto hieronder en bekijk alle foto’s van dit evenement.

Schoolzwemkampioenschappen 2016