Op zaterdag 12 maart gingen 36 zwemmers, na een door het CTZ verzorgde lunch,  naar Hoogeveen. In Hoogeveen zwommen de zwemmers van ZPC Hoogeveen, Orca uit Leeuwarden en De Dinkel uit Denekamp de 4e (en tevens laatste ) ronde van de Nationale Zwemcompetitie.

In deze 4e ronde wist De Dinkel naar een tweede plek in dit 4e klassement  te zwemmen ! Een fantastisch resultaat door de “super prestaties van de zwemmers” aldus hoofdtrainster Linda Huisjes.  Ook de trainers Mathijs Ottink en Brigitte Hesselink lieten blijken zeer trots te zijn op de zwemmers met hun individuele resultaten en het gezamenlijk eindresultaat.

Er zijn vele persoonlijke records gezwommen en er zijn 7 clubrecords verbeterd. Karst Boersma heeft twee clubrecords van 19 jarigen verbeterd en wel op de 200 vlinder en 100 rug . Sterre Mooiweer heeft twee clubrecords voor 17 jarigen verbeterd: op de 200 rug en 100 vrij. Puck Koopman wist ook twee keer een clubrecord van 12 jarigen te verbeteren en wel op de 100 vrij en 50 vlinder. Anouk Knippers heeft het clubrecord voor 18 jarigen op de 50 vrij verbeterd.

Joy van Dieren heeft de grootste tijdsverbetering gezwommen. Zij wist haar tijd op de 100 school met 42% te verbeteren naar 1.25.89.

In de totale ranglijst van de Hoofdklasse van de Nationale  Zwemcompetitie  staat De Dinkel nog steeds 3e. Dat houdt in dat De Dinkel het laatste weekend van juni  gezamenlijk met PSV, WVZ, VZC- E&P, ZPC Amersfoort, De Dolfijn, ZPC Hoogeveen en Orca mag gaan strijden om de landstitel.

< Competitiestand Hoofdklasse >