Wederom was het dit weekend alleen Dames 1 dat ging strijden om de punten, en wel in de thuishaven Dorper Esch. Tegenstander was De Hof uit Markelo, het team dat één plek lager staat in de competitie, namelijk op nummer 6. Zij staan één punt achter de dames uit Denekamp, en met de 8-6 nederlaag in Markelo in het achterhoofd, beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Dames 1, dat een paar basisspeelsters miste, kreeg versterking van Dames 2, in de namen van Marell Peters en Jonne Oude Luttikhuis.

waterpolo 27-02-002
Met Monique Snijder in het doel en Judith Krabbe op de midachter, begon De Dinkel verdedigend sterk aan de wedstrijd. De tegenstander kwam moeilijk tot scoren, maar ook bij de dames uit Denekamp duurde het even. Ver in de eerste periode zwom Marell Peters goed voor het doel langs, kreeg de bal en werd aangetikt door de tegenstander. De scheidsrechters twijfelden geen moment en gaven De Dinkel een strafworp. Deze werd benut door Carien Kienhuis en de stand in de eerste periode was 1-0. Pas aan het eind van de tweede periode wist De Hof een gaatje te vinden bij de tegenstander, De Dinkel had toen echter al 3 keer gescoord! Deze positieve lijn werd doorgezet in de derde periode en onder andere door sterk verdedigen van Jonne Oude Luttikhuis en Wendy Ribberink, die zelf ook nog scoorde (zie foto), werden alle aanvallen snel onschadelijk gemaakt. De vierde periode begon De Dinkel met een 6-1 voorsprong en wist toen zelfs nog 3 keer te scoren, eindstand 9-1!
De dames van De Dinkel staan nu op een stevige 5e plaats, maar in de competitie staan de nummers 3 t/m 7 in punten erg dicht bij elkaar. Hierdoor is het voor De Dinkel nog mogelijk om de 3e plaats te bemachtigen. De nummers 3 en 4 hebben beide één punt meer, helaas staan nummer 1 en 2 te ver voor om die nog in te kunnen halen.
waterpolo 27-02-007

Volgende week spelen de volgende teams:

Zaterdag 5 maart:
18.15          EZC                       –        De Dinkel Dames 1          in Enschede
18.00          De Dinkel Dames 2 –        Twenhaarsveld                in Dorper Esch

Zondag 6 maart:
15.00u        EZC                       –        De Dinkel Heren 2           in Enschede