Afgelopen zondagmiddag 24 januari zwommen 29 Dinkelzwemmers het derde deel van de LAC (lange afstand competitie) in zwembad Vonderweijde in Oldenzaal.
Andere deelnemende ploegen kwamen uit Oldenzaal, Enschede en Nijverdal. De volgende afstanden stonden op het programma: de 400m wisselslag en de 400 en 800 meter vrije slag. De begeleiding was deze middag in handen van Rense Loohuis en Linda Huisjes.

De jongste zwemmers (9 jaar) zwommen voor het eerst de 400m vrije slag en deden dit zeer verdienstelijk. Eline Lutters zwom naar de eerste plaats in een tijd van 6.34,92 en Mette Heskamp werd derde op deze afstand.

Bij de minioren 5 (10 jaar) werd voor het eerst de 800m vrije slag gezwommen. Ook hier weer zeer goede resultaten voor de Dinkelzwemmers, met een eerste plaats voor Yke Groener in een tijd van 11.59,88. Milan Lucas zwom bij de jongens naar de tweede tijd in 12.18,22.

Claire Bosch en Tess Wolbert (allebei junioren 1) verbeterden hun oude 800m tijd aanzienlijk: Claire was 1 min en 16 sec sneller, en Tess was 49 seconden sneller. Fantastische prestaties.

De oudere zwemmers (12 jaar en ouder) zwommen de 400m wisselslag. Lin Hooge Venterink zwom hier naar de grootste tijdverbetering op de 100m vlinderslag. Haar oude tijd verbeterde zij met maar liefst 16 seconden naar 1.33,30. Fantastische prestaties van de zwemmers op deze langere afstanden.