Afgelopen zaterdag is in Leeuwarden de derde ronde van de landelijke hoofdcompetitie gezwommen. In deze ronde moesten onder andere de langere afstanden als de 400 wissel, 200 vlinder, 200 school, 200 vrij en 200 rug  gezwommen worden. De Dinkel heeft de derde plaats in het landelijk klassement kunnen behouden door de goede zwemprestaties van de zwemmers van De Dinkel.

Er is door Puck Koopman een clubrecord verbeterd op de 50 m rug naar 34.60 (was gedateerd van Laura Stegge uit 2011). Door Loes Westerhof  is op de 50 vlinder een 25 jaar oud clubrecord uit de boeken gezwommen naar een tijd 28.73! Het record was gedateerd uit 1991 en stond op naam van Renate Wigger en Wendy Ligtenberg.

Er is in totaal 117 seconden sneller gezwommen dan vorig jaar in dezelfde ronde en er zijn meer dan 50 persoonlijke records (PR) gezwommen.

Powered by WPeMatico