Afgelopen weekend waren het drie teams die om de eer mochten strijden. Het jeugdteam onder de 15 mocht het zaterdagmiddag in Nijverdal opnemen tegen het Ravijn. Het Ravijn is voor De Dinkel altijd een geduchte tegenstander, echter staat het in de huidige competitie onder de 15 jaar maar 2 plekken hoger dan onze jongens en meiden. De Dinkel begon sterk verdedigend aan de wedstrijd, wat de thuisploeg lastig aan het scoren maakte. Echter stuitte De Dinkel telkens op de goede keeper van Het Ravijn, waardoor het lang 0-0 bleef. Het Ravijn kon helaas doortrekken waardoor het in het eerste kwartje 2-0 voor stond. Wederom sterk verdedigen leidde tot weinig tegendoelpunten, maar tot scoren kwam De Dinkel nog steeds niet. Tot het laatste kwartje, daarin vond Rachel Hampsink het wel welletjes met de tegendoelpunten en wist zij het enige doelpunt te maken in die 5 minuten netto! De jongens en meiden onder de 15 jaar gaan met een 10e plaats in de competitie het nieuwe jaar in.

Heren 2 nam het vervolgens op tegen de mannen van VKC uit Tubbergen.  Dit belooft altijd een spannende wedstrijd te worden, met veel doelpunten aan beide kanten. Zo ook deze zaterdagavond in Dorper Esch. Alleen in de eerste drie minuten vielen er al 6 doelpunten, met als gevolg een voorsprong voor De Dinkel. De heren wisten steeds uit te lopen, maar VKC had daar ook veelvuldig een antwoord op. Aan het begin van het laatste kwartje stond het liefst 10-8 in het voordeel van De Dinkel. Zij wisten toen nog 5 keer te scoren, wat uiteindelijk 15- 11 op het scorebord bracht. Daarmee staan ze op plek 3 met 24 punten uit 10 wedstrijden, gelijk aan de nummer 1 en 2. Aankomende zaterdag spelen zij de laatste wedstrijd van dit jaar en wellicht komen ze nog aan kop!

Als laatste op zaterdagavond speelde Dames 1 thuis tegen het altijd fysieke Proteus uit Twello. Zij staan 1 plek onder De Dinkel, en er is eerder van gewonnen, maar de dames begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd. Met versterking van Marell Peters uit Dames 2 en Rachel Hampsink uit de jeugd, die nota bene haar 2e wedstrijd van die dag speelde. De dames begonnen met een achterstand door een doelpunt uit een overtalsituatie van de tegenstander.  Vervolgens ging het gelijk op, aan het eind van het eerste kwartje stond het 3-2. Marie-Claire Ottenhof was daarna maar liefst 3 keer achter elkaar trefzeker, waardoor het ineens 6-3 stond! De dames uit Twello konden de tegenstander niet meer bijhouden, waardoor er veel ruimte ontstond. Marell Peters gaf nog een hele mooie pass op Carien Kienhuis, die helemaal aan de andere kant van het bad vrij doorkwam en hem feilloos binnen schoot.  Vera Krabbe nam het laatste doelpunt voor haar rekening en zo werd het uiteindelijk 9-4! Dames 1 is daarmee 2 plekken gestegen in de competitie en gaat als 6e het nieuwe jaar in.

Volgende week op zaterdag 19 december:
17.30u             De Grunte        –          De Dinkel Heren 2                  in Hardenberg