Zaterdag 28 november heeft De Dinkel met 15 zwemmertjes uit de instroom- en jeugdselectie meegedaan aan de Overijsselse Minioren Sprint Kampioenschapen in Zwolle.

Deze zwemmertjes hadden zich op basis van hun tijden op de diverse 50 meter afstanden (vrije slag, rugslag, schoolslag en vlinderslag) gekwalificeerd voor deze wedstrijd.

En flink aangemoedigd door de meegereisde supperters hebben de Dinkeltjes ontzettend hun best gedaan.

 

Gestart werd met een vrije slagestafette voor de jongste groep zwemmers. Eline Lutters, Matijn Bodde, Mette Heskamp en Tiede Groener zwommen samen naar een mooie 4eplaats. Daarna waren alle individuele afstanden aan de beurt. En op het einde waren de estafettes voor de oudste groep jongens en meisjes. De Dinkeltjes maakten er een spannende wedstrijd van. Op diverse afstanden waren ze in de top 5 terug te vinden, met ook een aantal podiumplekken!Bronzen medailles werden gehaald door Lynn Wennink (50 m. schoolslag) en Yke Groener (50 m. vrije slag)

Zilveren medailles waren er voor Tiede Groener (50 m. rugslag) en Milan Lucas (50 m. schoolslag en 50 m. vrije slag). Ook de meisjes estafetteploeg met Yke Groener, India Segerink, Hanne Olde Dubbelink en Pleun Westerhof haalde een zilveren medaille.

Natuurlijk werden ook de persoonlijke recordtijden flink aangescherpt. Er werd 32 keer een nieuw persoonlijk record gezwommen. Lieke Agterbos liet de grootste verbetering zien: ze verbeterde haar tijd op de 50 m. vrije slag met maar liefst 7 seconden naar 48.89!