Afgelopen weekend werd er weer volop gespeeld in de KNZB-competitie Regio Oost! Om te beginnen nam de jeugd onder de 15 jaar het in Dorper Esch op tegen de jongens en meisjes van de Mors uit Rijssen. De Dinkel hield in het begin goed stand, maar snel werd duidelijk dat de Mors teveel individuele kwaliteiten bezit. De thuisploeg wist nog 4 (!) doelpunten te maken, onder andere Sem Ribberink was trefzeker. Een aantal spelers van de bezoekende ploeg speelden erg fysiek, tot groot ongenoegen van het thuispubliek. Na een heftige wedstrijd waarin De Dinkel bleef strijden, gingen toch de punten mee naar Rijssen.De tweede wedstrijd van deze avond was die van Dames 2 tegen studentenvereniging Piranha uit Rijssen. Beide ploegen staan nog met 0 punten op de ranglijst, dus waren beide gebrand op een mooie overwinning. Met Lynn Willemsen in het doel had Piranha moeite met scoren, met als resultaat veel aanvallen voor De Dinkel. Helaas werden deze in het eerste kwartje niet afgemaakt, terwijl de uitploeg wel 3 keer wist te scoren. Op dat moment gingen de ogen open bij de dames van De Dinkel. Verdedigend werd er slim gezwommen door Pien Doevelaar, waardoor veel ballen de midvoor niet eens haalden. Jonne Oude Luttikhuis en Sanne Ten Hove waren veel in de aanval te vinden. Door doelpunten van Pien, Jonne en Rachel stond er ineens 3-3 op het scorebord. Ze waren weer helemaal terug in de wedstrijd, en dat merkte de uitploeg ook. Deze maakte steeds meer fouten, waardoor er makkelijk geprofiteerd kon worden. Jonne en Rachel waren nog een keer trefzeker en het laatste doelpunt kwam van de hand van Chantal Bentert! De eerste punten voor Dames 2: het werd 6-3.

Dames 1 mocht daarna aantreden tegen EZC uit Enschede. Deze ploeg staat nog ongeslagen bovenaan, maar als grootste rivaal van De Dinkel wilden de dames daar graag verandering in brengen. De Dinkel werd in het eerste kwartje direct met de neus op de feiten gedrukt, EZC wist veel te makkelijk te scoren waardoor het uitliep tot een 3-0 voorsprong. Veel aanvallen van De Dinkel werden door de keeper afgeketst, maar gelukkig wist onder andere Vera Krabbe te scoren en de stand was weer gelijk. In eerdere ontmoetingen ging de stand altijd gelijkop, met vaak een uitslag van 1 doelpunt verschil. Dit was ook nu het geval, EZC liep vaak uit maar De Dinkel wist telkens weer terug in de wedstrijd te komen. In het 3e kwartje stond het 4-7, waarna Indy Onland en Carien Kienhuis het terugbrachten tot 6-7. In de laatste minuut kreeg De Dinkel nog een overtalsituatie, maar deze werd jammer genoeg niet afgemaakt. Met een eindstand van 6-7 verlieten de dames van De Dinkel teleurgesteld het zwembad.

Als laatste op zaterdagavond nam Heren 2 het in Vriezenveen op tegen de Zandstuve. Deze tegenstander staat onderaan op de ranglijst, terwijl Heren 2 maar liefst 3e staat met 12 punten uit 5 wedstrijden. De heren, die altijd met veel plezier de wedstrijden spelen, wilden nu natuurlijk ook graag winnen van de nummer 11 in de competitie. En dat gebeurde. Het was desondanks een gelijke strijd, met veel doelpunten aan beide kanten, maar De Dinkel trok nét aan het langste eind: eindstand 9-10.

Volgende week spelen de volgende teams:
14 november 17.30u WS Twente                –        De Dinkel <15 jaar   in Hengelo
14 november 18.15u De Dinkel <13 jaar    –        Scholtenhagen         in Dorper Esch
14 november 19.00u De Dinkel Heren 2     –        Losser                     in Dorper Esch

Deel dit bericht