Afgelopen zondag is in Losser het eerste deel van de districtscompetitie gezwommen door ZPC Losser, EZC (Enschede), de Veene ( Almelo), ZV Scholtenhagen (Haaksbergen) en De Dinkel uit Denekamp.

Deze zwemcompetitie bestaat uit vijf rondes met diverse afstanden voor verschillende leeftijdscategorieën. Zowel de minioren 6 bij de jongens als de junioren 1 bij de meisjes tot en met senioren dames en heren zwemmen meerdere afstanden en meerdere slagen in deze rondes. Op basis van de resultaten van deze vijf rondes kan o.a. een promotie of degradatie naar een andere klasse plaatsvinden. De Dinkel zwemt met deze districtscompetitie in de eerste klasse van de regio Oost (provincies Gelderland en Overijssel samen).

De Dinkel heeft in deze eerste ronde zeer goed gezwommen en is in regio Oost als eerste geëindigd in deze eerste ronde van de competitie.

Van de jeugdige zwemmers heeft Sophie Voeten de grootste tijdsverbetering neergezet op de 100 wissel. Zij heeft haar tijd met 129% verbeterd naar 1.38.16. Bij de A-selectie hebben Danique Wagenvoort en Coen Reukers hebben beiden op de 100 school de grootste tijdsverbetering gezwommen. Beiden hebben zij hun tijd met 109% verbeterd.

Powered by WPeMatico