Afgelopen zondag is in Oldenzaal het eerste deel van de Twente Open Niveau 2015 gezwommen. Deze Twente Open bestaat uit een tweetal wedstrijden waarbij de regionale zwemtop het tegen elkaar opneemt.  Het is een zwemprogramma met finales, estafettes en klassementen voor junioren, jeugd en senioren.
De Dinkel heeft met 36 zwemmers deelgenomen aan deze wedstrijd. Er zijn 40 persoonlijke records gezwommen. 13 zwemmers van De Dinkel mochten in een finale zwemmen en er hebben 23 zwemmers een ereplaats op het podium gehaald.

Anouk Knippers (op de 100 school)  en Laura Rolink (op de 200 rug) hebben hun NK limiet verbeterd. Met de 4 x 50 wissel estafette dames (gezwommen door Sterre Mooiweer, Anouk Knippers, Laura Rolink en Janneke Lenderink) en de 4 x 50 vrij estafette (gezwommen door Coen Reukers, Tom Laarhuis, Karst Boersma en Jeroen Gijselaar) heeft De Dinkel de eerste plaats behaald.

De grootste tijdverbetering bij de A-selectie is gezwommen door Jurre Hanstede op de 200 vrij. Hij heeft zijn tijd met 35% verbeterd naar 2.13.69. Bij de jeugdselectie heeft Marieke Lenderink de grootste tijdsverbetering gezwommen op de 100 vrij. Zij wist haar tijd met 15% te verbeteren naar 1.12.26.

Powered by WPeMatico