Afgelopen zaterdag is in Denekamp het eerste deel van de Hoofdcompetitie gezwommen door ORCA uit Leeuwarden, ZPC Hoogeveen uit Hoogeveen en De Dinkel uit Denekamp.

Deze Nationale zwemcompetitie bestaat uit vier rondes met diverse afstanden voor verschillende leeftijdscategorieën. Zowel de minioren 6 bij de jongens als de junioren 1 bij de meisjes tot en met senioren dames en heren zwemmen meerdere afstanden en meerdere slagen in deze rondes.

De top 8 uit geheel Nederland van de Hoofdcompetitie zwemt dan nog een vijfde ronde waarbij dan uiteindelijk op basis van de beste resultaten de Nederlands kampioen van de Nationale Zwemcompetitie gekroond wordt.

De Dinkel heeft in deze eerste ronde erg goed gezwommen en is van deze drie zwemverenigingen als beste geëindigd met 6065,46 punten. ZPC Hoogeveen heeft als tweede deze ronde gezwommen met 6168,64 punten en ORCA als derde met 6186,63 punten. In het landelijke klassement staat De Dinkel nu als derde geplaatst!

Voor De Dinkel kwam een grote groep zwemmers in actie waarbij Soraya Rakers de grootste tijdverbetering heeft neergezet op de 100 vlinder. Verder zijn er clubrecordsverbeterd door Karst Boersma (400 vrij en 50 rug voor 19 jarigen), Anouk Knippers (100 wissel 18 jarigen) en Puck Koopman (100 wissel 11 jarigen).

Powered by WPeMatico