Afgelopen zondag is in Denekamp het eerste deel van de eerste periode van de LAC gezwommen. De LAC bestaat uit twee periodes verdeeld over het zwemjaar waarin, afhankelijk van leeftijd, meerdere lange afstanden worden gezwommen, verdeeld over 2 wedstrijden per periode. Samen met OZ&PC uit Oldenzaal en EZC uit Enschede zwemmen de zwemmers van De Dinkel deze LAC wedstrijden.

De instroomzwemmers van De Dinkel moesten in dit keer de 200 meter vrije slag zwemmen. Eline Lutters (meisjes minioren 4) zwom deze afstand het snelst en wel in 3.22.99. Op de tweede plaats is Mette Heskamp (ook meisjes minioren 4) geëindigd en de derde plaats was voor Sven Kreikamp (jongens minioren 4).

Bij de jeugdselectie werd de 200 meter wissel en de 800 vrij gezwommen. Joy van Dieren heeft op de 200 wissel de NJJK (Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen) limiet behaald. Bij de A-selectie werd ook de 200 wissel en 800 vrij gezwommen. Hier heeft Jurre Hanstede de NJJK limiet op de 200 wissel gehaald. Tevens hebben Romée Spin en Mathilde Stolmeijer de NJJK limiet op de 800 vrij behaald. Romée heeft ook nog de NJJK limiet op de 200 wissel behaald. De grootste tijdsverbetering  is gezwommen door Lars Agterbos. Zijn (tussen)tijd op de 50 vlinder heeft hij met  maar liefst 39% verbeterd!

Powered by WPeMatico