Keurmerken

Samenwerking zwemsport en onderwijs

Topzwemvereniging De Dinkel Denekamp is tevens een schoolactieve vereniging. Schoolactieve verenigingen zijn verenigingen die op structurele wijze sportaanbod verzorgen in samenwerking met scholen. Zo verzorgt onze vereniging activiteiten als: Schoolzwemmen, schoolzwemkampioenschappen, zwem4daagse, kennismakingslessen voor wedstrijdzwemmen en waterpolo en miniwaterpolotoernooien. Onze vereniging heeft een heldere visie op jeugd en  door de contacten met de scholen en de activiteiten die voor de schooljeugd georganiseerd worden mogen we altijd weer nieuwe leden begroeten en laten we veel schoolkinderen genieten van de beste vorm van lichamelijke opvoeding.

Meer informatie:
NOCNSF: Schoolzwemmen leeft in Denekamp
KNZB: Samenwerken met het onderwijs 

Mantelzorgers binnenboord

Wij zijn een mantelzorgvriendelijke vereniging!

Sinds kort loopt in Gelderland en Overijssel de campagne Binnenboord. Het doel van deze campagne is verenigingen en clubs mantelzorgvriendelijk te maken. Een mantelzorger is iemand die langdurig en intensief voor een ziek familielid of een hulpbehoevende vriend zorgt. Een op de vijf (!) mensen in Nederland is mantelzorger. Iedereen kan plotseling mantelzorger worden.

Veel mantelzorgers hebben het zo druk met de combinatie zorg / werk / gezin dat hun sociale leven er soms bij inschiet. Het eerste wat dan (geleidelijk) sneuvelt, is het verenigingsleven. Dat is bijzonder spijtig, zowel voor de mantelzorger als de vereniging. Maar er is ook goed nieuws: vaak valt er een mouw aan te passen. Hoe? Met een beetje praktische hulp van jou natuurlijk!

Het begin is er al: je leest dit. Stap 1 richting een mantelzorgvriendelijke vereniging is namelijk bewustwording. Zijn er leden die thuis voor iemand zorgen? Hebben ze het hier heel druk mee? Hoe zit dat bij ons op de vereniging? Stap 2: Praat erover met elkaar! Wees niet bang iemand te vragen hoe het gaat. Ben je zelf mantelzorger? Hopelijk wil je het delen met de rest.

Stap 3 volgt als vanzelf op de eerste twee: bespreek wat je voor elkaar kan betekenen om het (verenigings)leven wat makkelijker te maken. Carpoolen, oppassen, een keer voor elkaar koken of boodschappen doen – zo simpel kan het zijn. Op binnenboord.org vind je leuke tips. En ook vanuit het bestuur gaan we alles doen om mantelzorgvriendelijk te worden. Met ieders hulp, bedankt!

Kijk voor een filmpje van Hans Bosch (oud trainer De Dinkel Denekamp) op:
www.mantelzorgersbinnenboord.nl/filmpjes/

Meer informatie:
Website van Mantelzorgers binnenboord