Dit weekend hebben de laatste twee teams van De Dinkel het seizoen afgesloten. Het was een goed weekend want zowel onze jongste speelers van < 13 en de heren van Heren 1 hebben de punten in het thuisbad veroverd.

De jongens en meisjes van < 13 trapten af dit weekend tegen EZC 2. Met nog maar 30 seconden gespeeld zette de Dinkel de toon voor deze wedstrijd. Vanaf begin af aan is te merken dat de Dinkel de onverhand neemt in de wedstrijd met de openingstreffer van Luuk Geers. Gevolgd door de goals van Marit Schäfer en Hanne Bonnes, waarna de eerste periode werd geëindigd met een 6-1 voorsprong. Hoe meer de wedstrijd vorderde, hoe beter de Dinkel ging samenspelen en hoe minder EZC de bal in handen kreeg, met ook nog eens super goed keepwerk van keeper Kees Kuipers en doelpunten van Nina Wijering werd in de tweede periode uitgelopen naar een 10-1 voorsprong. Na de rust periode liet EZC zich nog even zien met een aantal doelpunten, maar Joy Labrie liet dit niet zomaar over zich heen komen en kwam met een tegentreffer. De derde en vierde periode werd met volle overtuiging gespeeld en daardoor eindigde deze wedstrijd in een 17-6 overwinning. De jongens en meisjes zijn op een mooie vijfde plaats geindigd in de competitie.

Na deze wedstrijd werd de laatste wedstrijd van Heren 1 gespeeld in de vierde klasse. Wat al duidelijk was voor de wedstrijd, is dat ze met een grote voorsprong op punten al kampioen waren en dus gingen promoveren. Toch wilden zij deze laatste wedstrijd nog even hun visitekaartje afgeven in de vierde klasse. De wedstrijd werd gespeeld tegen VKC Heren 3. En wat al snel duidelijk werd, en natuurlijk te verwachten was, namen de Heren van de Dinkel het voortouw. Met een openingstreffer van Sepp Hermelink na enkele seconden werd ook in deze wedstrijd de toon gezet door de heren.  De heren van VKC probeerden hier een antwoord op te geven, maar de doelpunten bleven voor het meest uit. Na 5 minuten spelen stond de teller op 6-2. In de tweede periode werd besloten om niet met zomaar een overwinning genoege te nemen, nee er zouden grote getallen op het score bord tevoorschijn komen. In de tweede, derde en vierde periode veranderde niet veel aan de wedstrijd. De heren wonnen met een mooie 27-9, waarna zij een feestje vierden onder de douche. Na afloop van de wedstrijd werden een aantal biertjes genuttigd in het sportcafé, waarna de heren het feestje doorzetten in Denekamp, dit ging door tot in de late uurtjes. Heren gefeliciteerd!

Heren 1 is al wel klaar met de competitie, maar door het overtuigende kampioenschap in de vierde klasse, gaan zij meespelen in de bekercompetitie van regio Oost. De speeldata van dit toernooi worden later bekend gemaakt. Heren succes!